Dierenkliniek Brielle respecteert uw privacy en gebruikt daarom alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website.
Klik hier voor meer informatie.
In ons laboratorium beschikken wij over de modernste bloed analyse apparatuur. Hiermee kunnen wij binnen enkele minuten inzicht krijgen in een groot aantal bloedwaarden. Zo kunnen we aan de hand van lever- of nierwaarden meteen zien of er iets met deze organen mis is.
Een bloedonderzoek staat nooit op zichzelf. Gecombineerd met een lichamelijk onderzoek kunnen wij beter een diagnose stellen en daardoor de juiste behandeling voor uw huisdier kiezen. Ook als er alleen vage klachten zijn, is het in sommige gevallen handig om verder te zoeken met behulp van bloedonderzoek. De dierenarts zal u hierover informeren tijdens het consult.
Wij bieden ook de mogelijkheid om een pre-anesthetisch bloedonderzoek te doen. Dit wordt ter controle voor een operatie gedaan, om meer zekerheid te geven dat uw huisdier de narcose en operatie aankan. Zeker bij oudere dieren kan dit van belang zijn. Klik hier voor de huidige tarieven.
Urine onderzoek is een vrij simpele methode om veel informatie te krijgen. U kunt hiervoor vers opgevangen urine in een schoon potje aan de balie afgeven. Wij kijken dan onder andere naar:
Wanneer kan het nuttig zijn om urine onderzoek te doen?
Bij een aantal klachten kan er een probleem zijn met de urinewegen:
In deze gevallen is het raadzaam om ons te bellen voor advies. Indien nodig zullen wij u vragen om verse urine op te vangen. De assistentes kunnen u advies geven hoe u dit kunt doen.
Voor alle dieren is het verstandig om met enige regelmaat mestonderzoek te doen. Zeker bij paarden en landbouwhuisdieren is mestonderzoek belangrijk. Zo kan de ontworming van een paard, rund of schaap aangepast worden aan de situatie van het dier.
Een afgemeten hoeveelheid mest wordt opgelost in een speciale vloeistof. Hierdoor komen aanwezige wormeieren naar boven drijven en zijn ze onder de microscoop te zien. Via de McMaster methode kan er vervolgens een telling gedaan worden hoeveel wormeieren er per gram mest aanwezig zijn.
Wij zetten zelf monsters op kweek voor bacteriologisch onderzoek. Dat wil zeggen dat wij eventuele bacteriën in een monster kunnen laten groeien en bepalen welke bacterie het is. Vervolgens kan door middel van een gevoeligheidsbepaling gekeken worden welk antibioticum het beste werkt.
Wij kunnen bacteriologisch onderzoek doen van: